Samen doen is beter

EKC 2 verslaat  vv Winsum 3

Het tweede elftal van EKC trof zaterdagmorgen 16 maart op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen het derde elftal van de v.v. Winsum uit het gelijknamige dorp. Eerder speelden beide ploegen met 2-2 gelijk maar deze keer zou het anders gaan.

EKC startte met Anouk Koster op het doel. Na wat heen en weer voetbal was het de thuisploeg dat in de 7e minuut de leiding nam. Via Joni Lukkien en Nicky Knol kwam de bal bij Loes Korhorn die met een afstandsschot de 1-0 op het scorebord zette. Winsum probeerde wat terug te doen maar EKC kreeg de betere kansen. Alleen het afwerken was een tweede. In de 19e minuut was het evenwel weer raak. Een corner van Liza Huizingh werd door Nicky Knol in de kruising geknald: 2-0. Nadat keepster Koster uitkomst bracht en er nog een aantal kansen verloren gingen was EKC in de 30e minuut andermaal succesvol. Een 1-2tje tussen Rebecca Postma en Loes Korhorn werd door Postma afgemaakt: 3-0. De gasten evenwel gaven niet op en stuiten eerst op keepster Anouk Koster en even later ging een inzet over. Echter een afstandsschot van Dagmar Kluin in de 37e minuut was evenwel raak: 3-1. Veel plezier mochten de gasten hier niet aan beleven want twee minuten later lag de 4-1 in het net toen Rebecca Postma op de rechterflank uithaalde. Dit werd ook de ruststand.

Na de rust verdedigde Maaike Adema het doel en mocht Anouk Koster haar kunsten in het veld gaan vertonen. Toch mocht Winsum wat meer komen wat na een kwartier spelen leidde tot een verrassend schot van Ilse Rispens wat hun de 4-2 opleverde. Er sloop wat onrust in de EKC-ploeg en Winsum werd wat driester. Doch het leverde hun vooralsnog niets op want weer waren het de gastdames die in de 72e minuut scoorden. Via Nicky Knol en Anouk Koster kwam de bal bij Inge Mulder die de 5-2 voor haar rekening nam. EKC kreeg nog meer kansen maar wist deze niet meer te benutten. Winsum kwam nog éénmaal dichterbij toen wederom Dagmar Kluin in de 80e minuut de stand verkleinde naar 5-3 maar daar bleef het bij. Komende zaterdag gaat het uit naar Oosterparkers in Groningen.

EKC 2 – vv Winsum 3 5-3 (4-1). 7. Loes Korhorn 1-0; 19. Nicky Knol 2-0; 30. Rebecca Postma 3-0; 37. Dagmar Kluin 3-1; 39. Rebecca Postma 4-1; 60. Ilse Rispens 4-2; 72. Inge Mulder 5-2; 80. Dagmar Kluin 5-3.

Scheidsrechter: W. Korhorn (Kloosterburen)

EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Ann Hazenberg, Sanne Werkman, Marlies Tammens, Loes Korhorn, Nicky Knol, Liza Huizingh, Rebecca Postma, Chantal Hofman. Johanna van de Steeg, Anouk Koster, Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Sophie van Tilburg.